Su Deposu Temizliği hizmeti veren Depotem Ltd. Şti. 1995 yılında, İSKİ Eski Bölge Müdürü Engin Yazıcı başkanlığında kurulmuş ve TÜRKİYE’de İLK DEFA özel kimyasal ürünler kullanarak, profesyonel ekipler ile su deposu hijyenik temizlik ve dezenfeksiyon hizmetlerini başlatmıştır. Daha önce su depoları temizlik hizmetleri bina görevlileri tarafından deterjan veya çamaşır suyu (Hipo Klorit) kullanılarak mekanik olarak yapılmaktayken, hem hijyenik temizlik olmuyor hem de elektrik çarpmaları ve oksijensizlikten dolayı insanlar su deposu içerisinde ölüyordu. (Sodyum hipoklorit TSE tarafından önerilmemektedir.) Bir de şu gerçeğin bilinmesi gerekmektedir ki; Belediye depo dezenfekte işlerini doğrudan kendisi yapmamaktadır.
İSO ve TSE Belgeleri ile tescillenmiş olan DEPOTEM LTD. ŞTİ.’nin su deposu temizliği, dezenfekte ve izolasyon işlerinde kullandığı ürünler Resmi Belgeli, Gıda Tüzüğüne Uygun, insan sağlığına zararı olmayan ürünlerdir. Solvent içermez ve kanserojen etki yapmaz.
Çalışan elemanlar konularında uzman, eğitimli, sigortalı ve kadrolu teknisyenlerdir.
Depotem, su depoları temizliği ile birlikte, metal depolarda epoksi kaplama ve beton su depolarında görülen, çatlak, su kaçağı ve korozyonları önlemek için geliştirilmiş en son teknoloji olan MEMBRAN YALITIMI ile su deposu izolasyonu uygulaması yapmaktadır. İnşaat temelleri, perde, çatı ve teras su yalıtımları ile tesisat, arıtma sistemleri ve yeni su deposu isteyen müşterilerine paslanmaz krom çelik depo, polyester depo, polietilen su deposu konularında danışmanlık hizmetleri vermektedir.
Günümüzde yapılan en büyük yanlış, binalarıomızda bulunan hidroforların harcayacağı elektrikten tasarruf etmek maksadıyla su depolarındaki depodaki suyu kullanmak yerine hidroforu kapatarak binaya şehir şebeke suyunu doğrudan vermektir. İSKİ Şebeke suyu, ne kadar temiz olursa olsun, depolarda beklerken kirlenmektedirler. Bu yüzden su depoları yılda iki defa mutlaka temizlenmelidir. Bulaşıcı hastalıkların %80’ini kirli sulardan bulaştığı artık günümüzde önde gelen sağlık kuruluşlarının yaptığı bir açıklamadır. . Ayrıca, su depolarının temizlik ve yalıtımı doğru yapılmadığında oluşabilecek çatlak ve sızıntılar korozyon yaparak binalara zarar vermektedir. Bunun için su depolarında temizlik ve yalıtım yapan firmaların konularında uzmanlığı, uzun yıllardır sadce bu işe iştigal eden firmalar olması, sezonluk işçi çalıştırmak yerine kadrolu ve sigortalı ustalar çalıştırmaları önem taşımaktadır. Su deposu temizliğinde çalışan kişilerin , iş güvenliği kanusunda eğitimli ve kişisel koruyucu donanımlara sahip olmaları önemlidir. Elektrik kaçakları, klor gazı zehirlenmeleri gibi durumlarla karşılaşmamak için, su depolarının temizliğinde hiçbir zaman, deterjan ve çamaşır suyu (Sodyum Hipo Klorit) kullanılmamalıdırr. Çünkü, su tankları gibi kapalı alanlarda kullanılan çamaşır suyu ve türevleri kimyasallar içeride çalışanlara zarar verebilir. İçeride çalışan kişi ya dezenfekteyi sağlayacak kadar kimyasal kullanmayacak, yada kullanırsa zarar görecektir. Su deposu temizliği talimatı gereğince, TSE “Sodyum Hipoklorit’in kapalı mekanlarda kullanılmaması gerektiğini” açıklamıştır. Depotem, su depoları nasıl temizlenir sorusunu, kısaca; gıda tüzüğüne uygun, insan sağlığına zararı olmayan, hijyenik temizlik ve dezenfekte sağlayan, resmi belgeli ürünler kullanarak temizlenmelidir şeklinde cevaplamaktadır. Su deposu temizleme işinin bitiminde suyun pH ve Klor parametreleri ölçülüp, teknik bir rapor hazırlayarak bina yöneticileri bilgilendirilmektedir. Su deposu dezenfekte işlerinde kullanıldığımız ürün, özellikle su deposu temizliği için üretilmiş, patenti ve Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı, Biosidal Ruhsatlı olan bir üründür.